mandag 16. november 2009

Oppgave i kost og ernæring


Kompetansemål:
"Eleven skal kunne lage trygge og sunne måltider for barn og unge i tråd med norske anbefalinger for ernæring og relevant regelverk"

Velg en av oppgavene nedenfor. Du skal svare i bloggen din.

Vurderingskriterier:
  • Måloppnåelse
  • Faglig riktig
  • Godt begrunnet
  • Kildehenvisning
  • Ryddig, oversiktelig
1.
Lag et informasjonsskriv til foreldre i en barnehage hvor viktig kosthold er for barn. Tenk på vanlige skjevheter i kostholdet:
  • ensidig kosthold
  • barn som ikke liker noe
  • barn som ikke drikker melk
  • jernmangel
  • vit- D mangel
  • overvekt
  • slikkerispising
  • gode måltidsvaner
  • norske anbefalinger for ernæring
Vis at du har fagkunnskaper om emnet.



2.
Du snakker med en far om hvor viktig kostholdet er for skolebarn. Skriv ned de viktigste rådene. Trekk inn momenter som:
  • utvikling av gode matvaner
  • måltisrytme
  • variert kosthold
  • skolemat
  • frokost
  • matro
  • D- vitamin
  • jern
  • overvekt
  • slikkerispising
  • norske anbefalinger for ernæring
Forklar og begrunn. Vis at du har fagkunnskaper om dette emnet.


Egenvurdering/refleksjon:

  • Hva har du lært i denne oppgaven?
  • Hvordan arbeidet du?
  • Hvordan likte du oppgaven?
  • Hva er bra med oppgaven?
  • Hva kunne evt vært gjort annerledes?
  • les kompetansemålet, har du måloppnåelse?
  • Sett en karakter på oppgaven din.

Kilder:
Bra mat i barnehagen
Retningslinjer for mat i barnehagen
Retningeslinjer for skolematen
Mat i skole og SFO
Måltidet - en verdi å ta vare på
Helsedirektoratet - ernæring

Ingen kommentarer: