
Kompetansemål:
"Eleven skal kunne lage trygge og sunne måltider for barn og unge i tråd med norske anbefalinger for ernæring og relevant regelverk"
Velg en av oppgavene nedenfor. Du skal svare i bloggen din.
Vurderingskriterier:
- Måloppnåelse
- Faglig riktig
- Godt begrunnet
- Kildehenvisning
- Ryddig, oversiktelig
Lag et informasjonsskriv til foreldre i en barnehage hvor viktig kosthold er for barn. Tenk på vanlige skjevheter i kostholdet:
- ensidig kosthold
- barn som ikke liker noe
- barn som ikke drikker melk
- jernmangel
- vit- D mangel
- overvekt
- slikkerispising
- gode måltidsvaner
- norske anbefalinger for ernæring
2.
Du snakker med en far om hvor viktig kostholdet er for skolebarn. Skriv ned de viktigste rådene. Trekk inn momenter som:
- utvikling av gode matvaner
- måltisrytme
- variert kosthold
- skolemat
- frokost
- matro
- D- vitamin
- jern
- overvekt
- slikkerispising
- norske anbefalinger for ernæring
Egenvurdering/refleksjon:
- Hva har du lært i denne oppgaven?
- Hvordan arbeidet du?
- Hvordan likte du oppgaven?
- Hva er bra med oppgaven?
- Hva kunne evt vært gjort annerledes?
- les kompetansemålet, har du måloppnåelse?
- Sett en karakter på oppgaven din.
Kilder:
Bra mat i barnehagen
Retningslinjer for mat i barnehagen
Retningeslinjer for skolematen
Mat i skole og SFO
Måltidet - en verdi å ta vare på
Helsedirektoratet - ernæring
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar